Ias vilda matblogg

Ias vilda matblogg

Om bloggen

Varför starta en matblogg när marknaden redan är översvämmad av dem? Ja, mina vänner tyckte inte att det räckte med att jag delade med mig av mina recept på Facebook utan ville att jag skulle samla dem i en blogg där de skulle vara lätta att hitta. Med min matblogg vill jag inspirera dig som är lycklig att ha frysen full med vilt och fisk - och även dig som inte har det - att laga både traditionella rätter från Sapmi och Tornedalen och spännande internationell mat!

Renskavsteriyaki

JapansktPosted by Carina Fjällborg Fri, February 20, 2015 11:29:01

Ias Renskavsteriyaki (4 pers)

När jag var på den samiska experimentverkstan i Jokkmokk i oktober 2013 lagade Dan Jåma en fantastiskt god renskavsteriyaki. Mycket enkel att göra och klart omväxlande till traditionell renskavspanna. Den har inspirerat mig till den här hetare varianten som har blivit en favorit i familjen. Snabb att svänga ihop när man kommer hem från jobbet, trött och hungrig.

2 finhackade vitlöksklyftor

1 hackad gul lök

märg eller feta från ren (alt rapsolja och smör)

500 g renskav

Stek lök och vitlök på hög värme under omrörning till den är brynt. Tillsätt renskaven och bryn den. Blanda i

1 msk färsk riven ingefära

1 färsk röd chilifrukt

och rör om.

Blanda teriyakisåsen:

1 dl japansk soja

0,5 dl mirin

4 msk vatten

blandas med renskaven och får puttra i några minuter.

1 påse salladslök

skärs diagonalt i långa bitar och blandas i innan servering.

50 g sesamfrön

rostas i en gjutjärnspanna under omrörning till de blir gyllenbruna och strös över renskavsteriyakin.

Servera med jasminris och en råkostsallad med vitvinsvinägrett.






  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.