Ias vilda matblogg

Ias vilda matblogg

Om bloggen

Varför starta en matblogg när marknaden redan är översvämmad av dem? Ja, mina vänner tyckte inte att det räckte med att jag delade med mig av mina recept på Facebook utan ville att jag skulle samla dem i en blogg där de skulle vara lätta att hitta. Med min matblogg vill jag inspirera dig som är lycklig att ha frysen full med vilt och fisk - och även dig som inte har det - att laga både traditionella rätter från Sapmi och Tornedalen och spännande internationell mat!

Honungskaka - pastel de miel

BakatPosted by Carina Fjällborg Mon, April 21, 2014 17:15:35

Den här ljuvliga honungs- och sesamfrökakan som jag bakat många gånger, finns med i i Chaterine Schücks Sommarmat från 1996. Kokboken innehåller recept på enkel mat baserad på säsongens råvaror. En favorit som hängt med länge i det vilda köket. En guldgruva!

Den här kakan går snabbt att vispa ihop och innehåller ingredienser som man oftast har hemma, så den har varit en räddare i nöden när det vankats gäster.

Smöra en springform. Sätt ugnen på knappt 200 grader.

3 ekologiska ägg

2 dl ekologiskt rörsocker eller strösocker

vispas pösigt.

1 msk honung

3/4 dl rapsolja

1 dl yoghurt

rivet skal av 2 apelsiner (obs! tvätta apelsinerna noggrant)

vispas ihop i en annan skål och blandningen rörs ner i äggsmeten.

2 dl ekologisk vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 msk kakao

1 tsk kanel

Sist vänds de torra ingredienserna ner i smeten. Vispa inte utan rör ner mjölet.

Häll smeten i springformen och strö över

1 msk sesamfrön

lite strösocker

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.

Njut den tillsammans med en kopp indisk chai. (Fast kaffe går ju också bra)





  • Comments(0)//matblogg.ias-vilda-norrlaendska.se/#post94