Ias vilda matblogg

Ias vilda matblogg

Om bloggen

Varför starta en matblogg när marknaden redan är översvämmad av dem? Ja, mina vänner tyckte inte att det räckte med att jag delade med mig av mina recept på Facebook utan ville att jag skulle samla dem i en blogg där de skulle vara lätta att hitta. Med min matblogg vill jag inspirera dig som är lycklig att ha frysen full med vilt och fisk - och även dig som inte har det - att laga både traditionella rätter från Sapmi och Tornedalen och spännande internationell mat!

Primörer på italienska

FörrätterPosted by Carina Fjällborg Sun, April 13, 2014 10:27:53

Prosciuttolindad sparris med vinaigrette (2 pers)

en bunt grön sparris

kokas i kraftigt saltat vatten i ca 2 minuter. Grillas sedan i en grillpanna penslad med olivolja

4 skivor prosciutto

Lägg 2 skivor prosciutto lite omlott på en assiett. Lägg på den grillade sparrisen (3-4/pers)

1 msk balsamicovinäger

2 msk kallpressad olivolja

1 tsk Dijonsenap

salt

nymalen svartpeppar

blandas och ringlas över.

(Man kan även ringla balsamicocrème på assietten som på bilden)



  • Comments(0)//matblogg.ias-vilda-norrlaendska.se/#post90