Ias vilda matblogg

Ias vilda matblogg

Om bloggen

Varför starta en matblogg när marknaden redan är översvämmad av dem? Ja, mina vänner tyckte inte att det räckte med att jag delade med mig av mina recept på Facebook utan ville att jag skulle samla dem i en blogg där de skulle vara lätta att hitta. Med min matblogg vill jag inspirera dig som är lycklig att ha frysen full med vilt och fisk - och även dig som inte har det - att laga både traditionella rätter från Sapmi och Tornedalen och spännande internationell mat!

Gurpi med broccoli- och blomkålsgratäng

RenköttPosted by Carina Fjällborg Sat, April 12, 2014 09:51:53

Vad kan man servera till Gurpi som variation till gáhkku och råstekt potatis om man går på lhf eller helt enkelt är leds på ovanstående?

Varför inte en broccoli- och blomkålsgratäng?


Till broccoli- och blomkålgratängen behöver du:

1 blomkålsstånd

1 broccolistånd

2 dl grädde

1 dl crème fraiche

1-2 ägg (beroende på om du vill ha en lös gratängsås eller mer som en äggstanning)

1-2 tsk sambal oelek

ca 2,5 dl riven ost (jag blandade Parmesan- och Västerbottenost)

salt och svartpeppar

Börja med att dela blomkål och broccoli i små buketter. Koka dem i lättsaltat vatten i ca 10 min. Under tiden blandas alla ingredienserna i en skål utom 1,5 dl ost. Slå av kokvattnet och låt broccoli- och blomkålsbuketterna ligga i kastrullen på den varma plattan en stund så att de vätskar av sig. Lägg över dem i en ugnsform, häll över gratängsåsen och strö över resten av den rivna osten. Gratinera i 225 grader i 15-20 minuter.

När gratängen är färdig skivas gurpin och steks i smör.
  • Comments(0)//matblogg.ias-vilda-norrlaendska.se/#post88