Ias vilda matblogg

Ias vilda matblogg

Om bloggen

Varför starta en matblogg när marknaden redan är översvämmad av dem? Ja, mina vänner tyckte inte att det räckte med att jag delade med mig av mina recept på Facebook utan ville att jag skulle samla dem i en blogg där de skulle vara lätta att hitta. Med min matblogg vill jag inspirera dig som är lycklig att ha frysen full med vilt och fisk - och även dig som inte har det - att laga både traditionella rätter från Sapmi och Tornedalen och spännande internationell mat!

Thailändska fiskbiffar

ThailändsktPosted by Carina Fjällborg Sat, April 05, 2014 17:47:08

Thailändska fiskbiffar

De thailändska fiskbiffarna görs med fördel av fast fisk som exempelvis gädda. Men jag har ofta använd lax, företrädesvis då vildlax eftersom patron är en passionerad laxfiskare och har bärgat hem en hel del genom åren.

1 kg fiskfilé

1 msk röd currypasta

1 ägg

2 tsk salt

Skär fisken i kuber och lägg dem i en matberedare. Kör tills fisken hackats till färs. Tillsätt de övriga ingredienserna och kör tills allt blandats ordentligt.

2-3 långa bönor/snake beans

skärs i 1/2 cm tjocka skivor och blandas i fiskfärsen.

5-6 dl rapsolja

hettas upp i en wok.

Fukta händerna. Ta upp ca 2 msk fiskfärs och forma platta kakor. Fritera 4-5 stycken i taget. Fritera tills de blivit riktigt gyllenbruna. Ta upp fiskbiffarna och lägg dem på hushållspapper så att överflödig olja får rinna av.

Servera fiskbiffarna med sweet chilisås och thailändsk gurksallad. Se recept under vårrullar.
  • Comments(0)//matblogg.ias-vilda-norrlaendska.se/#post86