Ias vilda matblogg

Ias vilda matblogg

Om bloggen

Varför starta en matblogg när marknaden redan är översvämmad av dem? Ja, mina vänner tyckte inte att det räckte med att jag delade med mig av mina recept på Facebook utan ville att jag skulle samla dem i en blogg där de skulle vara lätta att hitta. Med min matblogg vill jag inspirera dig som är lycklig att ha frysen full med vilt och fisk - och även dig som inte har det - att laga både traditionella rätter från Sapmi och Tornedalen och spännande internationell mat!

Kokt älgtunga

JulPosted by Carina Fjällborg Tue, April 01, 2014 14:05:36

Kokt älgtunga är en delikatess. Eftersom hjärtat och tungan tillfaller skytten i patrons jaktlag blir det oftast en tunga per jaktsäsong. Vi brukar spara tungan till jul och servera den med det kallskurna på julbordet.

Kokt älgtunga

älgtunga

1 liter vatten

1/2 msk salt

4 kryddpepparkorn

1 lagerblad

1 morot

1 gul lök

Tvätta tungan ordentligt. Lägg den i kallt vatten i en kastrull och koka upp. Skumma väl. Lägg i övriga ingredienser och låt sjuda i 2 1/2 - 3 timmar. Ta upp tungan och skär ett snitt från roten till spetsen. Dra av skinnet. Det går lättast om man gör det så snart som möjligt efter att tungan är upptagen ur spadet. Låt sedan tungan svalna i sitt spad. När tungan är helt kall skärs den upp i riktigt tunna skivor.

  • Comments(0)//matblogg.ias-vilda-norrlaendska.se/#post83