Ias vilda matblogg

Ias vilda matblogg

Om bloggen

Varför starta en matblogg när marknaden redan är översvämmad av dem? Ja, mina vänner tyckte inte att det räckte med att jag delade med mig av mina recept på Facebook utan ville att jag skulle samla dem i en blogg där de skulle vara lätta att hitta. Med min matblogg vill jag inspirera dig som är lycklig att ha frysen full med vilt och fisk - och även dig som inte har det - att laga både traditionella rätter från Sapmi och Tornedalen och spännande internationell mat!

Afghanska koftas i kryddig tomatsås

AfghansktPosted by Carina Fjällborg Sat, March 21, 2015 12:18:25

Afghanska köttbullar (8-10 portioner)


500 g nöt- eller älgfärs
2 st gula lökar
1 vitlöksklyfta
2 msk färsk koriander eller
1 msk krossad koriander
1/2 msk salt
1 tsk spiskummin

Finhacka löken och pressa vitlöken och blanda ner kryddorna i färsen. Blanda ordentligt och forma den till fina köttbullar.

Tomatsås:

3-4 msk olivolja
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
1 tsk salt
1 msk kofta masala eller
1 msk garam masala
1 chili
1 dl vatten

Finhacka löken och stek i oljan. Hacka chillin och ta bort kärnorna om du använder thailändsk chili, som är mycket starkare än de stora chilifrukterna. Tillsätt efter någon minut den finhackade chilin och finhackad vitlök och stek tills vitlöken fått färg.

Häll därefter i de krossade tomaterna och salta. Tillsätt kofta Masala/garam masala och lägg på lock. Låt koka i 7-9 minuter. Tillsätt därefter köttbullarna och rör om.

Häll på vattnet och låt sjuda ca 10 -15 minuter. Servera med basmatiris, sallad Shirazi och naan barbari. Se recept under övriga afghanska rätter.

  • Comments(0)//matblogg.ias-vilda-norrlaendska.se/#post107